Lyssnarna slår sig loss/Recept:

Pizza Mildner

Tomatsås:

 

en burk plommontomater i burk

1msk oregano

1 msk Basilika

0.5tsk salt

2 krm peppar

 

Mosa med händerna eller stavmixra. Låt stå i kylen över natten.

 

 

Pizzadeg: 4 pers

 

Mjöl 535gr (vetemjöl special alt Tipo 00 alt Manitabo den är bäst tycker jag)

Kallt vatten 348g

Torr jäst 2 krm

Salt 1.5 tsk

socker 2.5 tsk

olivolja 13 gr

 

I en stor skål: Vatten, jäst , olja socker. Låt stå ca 5 min så att allt löser sig.

 

Blanda i 1/3 av mjölet med en sked/slev

Ha i saltet, blanda i resten av mjölet. Använd skeden så länge det går, sen är det dax för att kladda ner sig.    Arbeta in mjölet i skålen.

Tippa ur på bord och knåda i 10min, MINST!!! utmärkt tillfälle att lyssna på Grillpodden .

 

Gör till en boll, olja lätt på ytan, Lägg i oljad bunke. Täck med plastfolie och låt stå framme i 2 timmar.

Efter 2 timmar: Väg degen, dela på 4a, Gör bollar, lägg i små oljade bunkar ca 5dl st. Ställ in i kylen minst 12 timmar,. gärna längre, upp till 72t går iaf bra :)

 

Ca 3-4 timmar innan pizzatime, ställ fram bunkarna i rumstemp.

 

Nu jävlar!

 

Häll en rejälhög med mannagryn på bordet, hällner en av degarna i högen, låt det ta lite tid, ju rundare degen kommer ut desto lättare är det att fåsnygga runda pizzor.

Platta till med handen, tryck med fingrarna från mitten och uttåt, vänd vid ca 15 cm diameter, tryck ut igen med fingrana (i mannagrynshögen)

Lyft upp , swipa bort mannagrynshögen, lägg ner pizzan på ett ark bakplåtspapper och tryck/dra/snurra ut pizzan till önskad storlek, ca 25 cm.

Jag har inte pizza spade så jag använder en skärbräda att frakta till ugnen.

 

Toppa pizzan, lägg på ugnen, ca 250-300grader, 6-7 min brukar räcka, Jag använder timer så man inte glömmer.

 

Bästa toppingen enligt 3 pers (hittils ;) Döpt till Pizza Mildner

 

 

Ingen tomatsås, den kan man ha till andra pizzor.

Skivad Chevre

skivat päron

Mozzarella

Smulad Feta

Grovkrosade valnötter.

 

När pizzan är gräddad, ringla över lite citronolivolja, ringla över lite flytande honung. Lägg på en näve Ruccula.

Du är straxt i himmelriket. NJUUUT!!!


Tack Andreas. Vi antar att den går att tillaga i grillen.

Vilka är de 3 vittnena?